Úpal – fejtón

V prehľade zahraničnej tlače som dnes počul, po tom čo vysvetľovali, ako Uršulka robí osobné rozhovori s poslancami, aby od nich získala  podporu pre svoje znovuzvolenie. Dozvedel som sa popritom, že niektoré novovytvorené frakcie v EÚ parlamente nesú rukopis Putina.

Zaznelo tiež, že hlasovanie bude tajné, Uršulka nemá istotu, rovnako tí, čo jej podporu sľúbili, že politické výhody môžu očakávať, len v prípade jej zvolenia.

Teraz   neviem, čo je väčšie nebezpečie pre európske hodnoty, či uplácanie poslancov Uršulkou, alebo Putinov vplyv.

Záverom zaznelo, že E. Barroso vyhlásil, že nie je dôveryhodnojšia alternatíva k Uršulke. Keby to dnes povedal v Bratislave, keď už teraz je v tieni 31 stupňov, povedal by som si, že má úpal, alebo korupcia sa stalo oficiálne legitímnym nástrojom politiky.

Včera vyhodnotili na rovnakej frekvencii spoločné cvičenie bieloruských výsadkárov s čínskymi pri poľských hraniciach ako provokáciu. Nezabudli sa pritom pochváliť spoločným cvičením USA s Arménskom, a tým, že Rusi tam strácajú vplyv. Spomenuli, že podobné cvičenie sa malo uskutočniť v Gruzínsku ale sa posunulo, Gruzínsko nedostane od EÚ peniaze, ale iba mimovládky na rozvoj demokracie, pretože schválilo zákon FARA.

Pre Bidena je Putin prezident Ukrajiny a   jeho viceprezident Trump. 
 

 

Бидон продолжает жечь!

„Я бы не назначил президента Трампа вице-президентом, если бы я не был уверен, что она сможет стать президентом!“

Дайте ему больше „коктейля“ перед выступлением! Нужна доза посерьёзнее! 😂

 

Pridajte Komentár