Štafetový beh na dlhé trate – fejtón

Každého by  poriadne napálilo, keby  ako člen štafety vydrel svojmu družstvu víťazstvo a medailu by dostal len ten, ktorý doniesol štafetový kolík do cieľa. Pričom sa o víťazstve jednoznačne rozhodlo  ešte pred jej posledným úsekom.  Ten posledný úsek bol už len propagačný, stačilo  ho prejsť dobre oblečený s mobilom v ruke, počítajúc si  lajky pod videami na  YouTube.

Autor  článku v Hlavných správach si všimol niečo, a pretože tým začal   hodnotenie štátnych osláv na Devíne, pokladal to asi za veľmi dôležité:

„Začnem priamo od momentu, ktorý ma šokoval najviac: pri záberoch na rad pre minulých prezidentov SR ostala jedna stolička prázdna. Zuzana Čaputová sa totiž na akciu nedostavila. Zdôvodnenie som márne hľadal na jej facebooku…“

Bývalí prezidenti Kiska a Čaputová chýbali na oslave protokolárne, predseda Koreňov Horňáček ľudsky a historicky, rovnako napríklad aj  poslanci Slovenskej národnej rady, ktorí hlasovali za zvrchovanosť Slovenskej republiky a neskôr za jej ústavu.

Na každej oficiálnej štátnej oslave, a tou bola aj Celonárodná oslava 1161. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda, ktorá sa uskutočnia v piatok v areáli hradu Devín v Bratislave, by medzi čestnými hosťami mali sedieť aj tí, ktorí sa o existenciu nášho štátu zaslúžili (Boli by to reprezentanti množstva tých, na mená ktorých si už málokto spomenie, ale bez nich by sme znovu nemali vlastný štát). Mali by byť minimálne formálne pozvaní, a keď už nie sú medzi nami, úrad vlády by nestál veľa pri rozpočte 480 tisíc euro, ako to bolo v tomto prípade,  jeden ďakovný list ich blízkym príbuzným.

Niekde organizátori urobili chybu.

No nie je koniec našich dní, budú mať ešte toto leto príležitosť na reparát, a tiež by si mohli nabudúce odpustiť tú ohradu pre ovce napriek tomu, že si všetci uvedomujeme význam bezpečnosti pre našich ústavných činiteľov.

Bez pestovania spolupatričnosti to ďaleko nedotiahneme!

 

 

 

 

Pridajte Komentár