Neveriaci Tomáš nepozná kompetencie – fejtón

“Od pána Kotlára sme očakávali v správe niečo iné ako to, čo komunikoval. Malo ísť o vyšetrenie manažovania, nákupov počas pandémie. Tu zomrelo možno zbytočne 20.000 ľudí a my chceme vedieť, kto je za to zodpovedný,” zdôraznil Tomáš.

Neviem ako by mohol splnomocnenec vlády Kotlár niečo vyšetrovať, je orgánom činným v trestnom konaní?  Vinníci aj obete sú drvivej väčšine neovčanov jasní. Naporúdzi je ale otázka, ako je vôbec možné, že nielen Tomáš, ešte aj minister vnútra, ktorý sa tiež kriticky vyjadril k splnomocnencovi vlády Kotlárovi, takto unáhlene a nepremyslene reagovali? Vyzerá to tak, ako keby nevedeli ako funguje štát a nepoznali kompetenčný zákon. To snáď nie!  Žeby sa len zľakli?

Generálny prokurátor a minister vnútra mali konať, ešte počas pandémie. Polícia konala a dopracovala sa k unikátnemu záveru, že Covid 19 nie je infekčné ochorenie, preto občanom žiadne nebezpečie nehrozí. Tak načo potom všetok tento cirkus. Zase len kvôli odpútaniu pozornosti.

Kotlár je novodobý Jánošík, tiež môžeme očakávať, že bude tohtoročným laureátom Krištálového krídla, v kategórii filantropia. 

Prečo nakoniec nie, keď v kovidovom čase:

Dvojica Boris Klempa a Pavol Čekan, ktorá významne prispela v boji proti pandémii COVID-19 na Slovensku vývojom série certifikovaných PCR testov na detekciu vírusu SARS-CoV-2, získala Krištáľové krídlo v kategórii medicína a veda. Ocenenie im patrí za aktívnu účasť na kontrole šírenia vírusu pomocou testovania a darovania testov pre spoločnosť a za významný podiel na odbornom informovaní verejnosti o problematike pandémie“.

„Veda slúži ľudu“. S takýmto nápisom niesli transparent pracovníci SAV v prvomájovom sprievode. To bolo  v časoch, keď sme sa všetci  vrátane vedcov neklaňali tak hlboko zlatému teľaťu. Teraz by museli mnohí z nich niesť transparenty s logami farmafiriem.

Napriek tomu, že dobre vieme na čo slúžia všetky takéto ocenenia, v tomto prípade by si na splnomocnenca vlády mal spomenúť pán prezident pri udeľovaní štátnych vyznamenaní. Prinajmenšom za odvahu si dáku medailu zaslúži.

Literatúra

Progresívne riešenia – byrokratfejtón

Dilema – závistlivý fejtón

Proxy oceňovanie – fejtón

Smart genocída – poznámka

Dodatok z 24.10.2024

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/728079-kotlar-a-vysetrovanie-pandemie/

Pridajte Komentár