Legionár Leginus – fejtón

Riaditeľ Opery Slovenského národného divadla (SND) Martin Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa. Ako dôvod uviedol neakceptovateľnú a neudržateľnú situáciu, do ktorej SND priviedlo rezortné vedenie. TASR o tom informovala PR manažérka divadla Jana Alexová, bližšie podrobnosti som sa nedočítal, ale predpokladám, že ide o personálne zmeny, ktoré sú plne v kompetencii ministerky.

Teatrálne opustenie lukratívnej pozície nasvedčuje tomu, že krok riaditeľa je iba taktický ťah, ako svojho času urobil už priamo na  ministerstve kultúry istý  generálny riaditeľ, ktorý bol pečený varený u ministra a keď zacítil, že minister končí a nastupuje opozícia s ministrom sa pohádal a ten ho našťastie vyhodil. Po  zmene vlády a nástupe  nového ministra sa tento pán sa stal znova ako obeť mečiarizmu generálny riaditeľ. 

Leginus ma podľa oficiálnej webovej stránky opery  tajomníka a zástupcu riaditeľa  plus dve švárne projektové manažérky.

Takže búrka v šerbli, len aby sme na seba upozornili a za odmenu dostali niekde lepší flek. Podobní hrdinovia zo sféry diplomacie (kariérni diplomati) dostávaniu trafiky v rôznych medzinárodných organizáciách. Ministrom kultúry predpokladám tak skoro nebude, uvidíme, či sa  objaví  na budúcej kandidátke PS.

Faktúry a zmluvy môže podpisovať do času, keď sa nájde vhodná náhrada, ministerka.

 

 

 

Pridajte Komentár