Skúsený diplomat – fejtón

„Bývalý minister zahraničných vecí SR a dlhoročný kariérny diplomat Ján Kubiš v súvislosti so šokujúcim zásahom NAKA proti policajtom vyšetrujúcich manipulácie trestných konaní apeloval aj na premiéra Ľudovíta Ódora a ďalších politikov zastaviť eskaláciu situácie a zvyšovanie napätia v spoločnosti s dosahmi na nadchádzajúce voľby.

Keby sa nechystal kandidovať na prezidenta, bol by ticho ako voš pod chrastou (podobne sa začali ozývať viacerí). Včera v rádiu na otázku redaktorky, či využíva svoje časté zahraničné služobné cesta na poznávanie krajiny, odpovedal v tom zmysle, že dáva prednosť záujmom Slovenka  a radšej cestuje 50 km na dáke pre Slovensko významné stretnutie. Ak by mu redaktorka dala podobnú otázku, týkajúcu sa jeho záujmu o miestnu gastronómiu, určite by odpovedal rovnako, no vzhľadom na jeho telesné proporcie, by to nebolo také presvedčivé, i keď išlo rozhovor v rozhlase.

Rozhodne by sa Kubiš na post prezidenta vzhľadom na jeho majestátny vzhľad viac hodil ako P. Weis.  Jeho výzor zase v období uťahovania opaskov, by zbytočne hladný národ neprovokoval.  Faktom ale je, že taký žiarivý úsmev ako mal Ševčovič žiaden prezidentský kandidát nemal ani nebude tak skoro mať. Jedine, čo nie je až také nemožné, že by bol pôvodom z Afriky. V čom je unikátna súčasná obyvateľka prezidentského paláca, nechám na čitateľa.

 

 

Pridajte Komentár