Žalobaby – fejtón

Naši zaslepene probruselskí  a proamerickí politici sú ako malé deti. Na politickom piesočku sa chcú nekompromisne hrať iba podľa svojich pravidiel. Začali šípiť, že ich hegemónia na pieskovisku je ohrozená a naviac môžu ešte dostať výprask. Išli sa preto preventívne sťažovať a poprosiť o pomoc mamičku v Bruseli k oteckovi to v rýchlosti nestihli, ten je ďaleko za morom a plienky bolo treba rýchlo vymeniť.

Žalobaba žaluje, pod nosom si maľuje, …

Počas Mečiarových a Ficových vlád chodili žalovať do Bruselu poslanci maďarskej národnosti, mimovládny sa chodili žalovať na naše ministerstvá, ktoré sa im báli nevyhovieť,  na Mečiara sa donášalo oplotenej ambasáde. Žalovanie, bonzovanie, udávanie má u nás bohatú tradíciu. Z historickej perspektívy  to výborne analyzoval Hrnko.

Žalobaba žaluje, pod nosom si maľuje. Žalobabám sa deti na piesku vysmiali a spravidla ešte dostali výprask.

Týmto našim progresívnym žalobabám však obyčajný politický výprask na tlačovkách nestačí.

 

 

Literatúra

https://www.hlavnespravy.sk/hrnko-je-sokovany-to-sa-inac-neda-komentovat/3158768

https://www.hlavnespravy.sk/vlastizrada-sokujuca-sabotaz-demokratickeho-zriadenia-v-rezii-statnych-organov/3156676

Dodatok

Bol som svedkom, nielen raz, ako naši diplomati ohovárali v zahraničí vládu, ktorú reprezentovali. Vždy som reagoval, odpoveďou bolo najčastejšie diplomatické mlčanie. Zvyčajne to bolo na recepcii, keď si potrebovali pred zahraničím napraviť svoj kádrový profil. Zastupovanie Slovenska nie je totiž v ich životnom prostredí in. Diplomati pracujú jedine na svojej diplomatickej kariére. Vedia, že keď doma skončia, zahraničie im za služby ponúkne trafičku.

Pridajte Komentár