Ako dopadli voľby do europarlamentu – fejtón

Pre zvolených poslancov to dopadlo výborne (a ani nie je to až tak zle pre tých, ktorých opakovane nezvolili – tí dostanú pekné odstupné).

Blaha si povesí v novej kancelárii Che Guevaru, Hojsík si nepovesí kožu z medveďa, ktorú dostal do daru od Huliaka, ale mladého Sorosa. Mazurek si potom pôjde s Blahom ruka v ruke porečniť pred poloprázdne auditórium europarlamentu. Stane sa to aj v prípade, keď ten prvý nezradí svoje pôvodné ideály, ktoré ho vyniesli do politiky a ten druhý sa nedoučí niečo z dejín I. Slovenskej republiky (Ako napr. z vedeckej práce historika Kamenca, ktorý nepokladá režim I. Slovenskej republiky za fašistický ale autoritatívny, čo je zásadný rozdiel)?  Bude zaujímave, ktorým smerom sa budú ich pozície zbližovať.

V opačnom prípade, pôjdu asi samostatne, a budú sa môcť jeden na druhého vyhovárať, keď nič nepresadia v náš prospech.

Výsledky práce novozvolených poslancov, ktorú všetci pekne  zaplatíme, nebudú o nič horšie ako nám dodala Beňová SMER a Lexman (ová) KDH. Preto sa nemusíme  obávať radikálnych zmien, ale určite nie takých, aké nám nasľubovali v predvolebnej kampani.

Mier, ktorý nám sľubovali, zavládne najmä v rodinách poslancov a v ich nelegálnych zväzkoch,  lebo bude viac na dovolenky a drahé kabelky.

Za minulého režimu funkcionári zvládli toľko funkcii, koľko im pridelili, prečo by sa to nedalo zvládnuť aj teraz? Brusel od Bratislavy nie je až tak ďaleko.  Mnohí voliči asi márne dúfali, že lídri na kandidátke mali len funkciu výťahu do Bruselu, a potom sa vzdajú mandátu. Asi sa takéhoto gesta nedočkáme. Tešili sme sa márne po parlamentných voľbách, že naše politické esá budú pracovať doma pre Slovensko. Teraz sa im podarilo nás presvedčiť, že ten Brusel je zrazu ešte dôležitejší.  Takto nám názorne ukázali, o čo im v skutočnosti išlo.

Mlátiť prázdnu slamu zvládnu aj v oboch parlamentoch naraz a popritom stihnú dáke to  spoločenské podujatie.

O osud mladého Kaliňáka netreba mať obavy, ten ako šéf poradcov premiéra  zrejme  mal v tíme kvantového fyzika, ktorý mu objasnil, že kvantová častica môže byť naraz aj na dvoch miestach.

Prečo by také niečo nemohol zvládnu mladý perspektívny politik?

Danko  to urobil čestne, nedal sa zvoliť a bude plniť sľuby voličom doma. Kotleba, ktorý to myslel z likvidáciou EU úprimne, nemohol uspieť. Viete si predstaviť, čo všetko by zvoleným poslancom spôsobil – tie nevyčísliteľné materiálne škody?

Lašáková tiež neprekvapí.  Od prvej chvíle, keď začala videoblogovať sa javila, že bude kandidovať na prezidentku. Zrejme ju  presvedčili, aby zbytočne nekonkurovala,  a že  flek europoslanca je výnosnejší. Z jej sugestívnych videí to bolo vidieť hneď na začiatku, že sa pokladá ze veľmi, veľmi perspektívnu. Určite sa neuspokojí preto iba s miestom europoslanca, a to nebude zadarmo.

Zostáva nám spoliehať sa na Marinu Le Penovú.  Tej sa možno s Talianmi, ak znova nezradia ako Meloniová, s Nemcami a Poliakmi, ktorí si zachovali zdravý rozum,  podarí skrotiť šialencov v EÚ.  Tí naši budú aj tak len do počtu. Počuť ich určite budeme, podobne ako v tom vtipe ako hrdinsky dupú s politickými slonmi po bruselskom moste.

Pre túto úlohu, by tam ale stačili aj menej známe a skúsené tváre, ale prečo vlastne si vychovávať v rodnej strane konkurenciu, keď sami všetko zvládneme.

Dúfam sa tieto čierne predstavy nenaplnia. Blaha si povesí spolu s Guevarom portrét Mariny Le Penovej a aj s ostatným vlastencami v Bruseli, dokážu to, na čo všetci triezvo rozmýšľajúci  netrpezlivo  čakáme.

 

Dodatok

Pre zefektívnenie pohybu europoslancov medzi Bruselom a Bratislavou by sa mohla využiť teleportácia:

Teleportácia – fejtón

 

 

Pridajte Komentár